Zamieszczone przez eaglemirek
Po wymianie świec auto nie jedzie??
Zwiń
X
-
Po wymianie świec auto nie jedzie??
Witam kolegów. Od momentu kupna autka (styczeń2015)miałem z nim problem, mianowicie podczas przyspieszania zarówno na PB jak i na LPG odczuwalne było szarpanie, do tego podczasz obciażenia (klima) na LPG bardzo falowały obroty naPB mniej ale też i do tego trzęsło silnikien. Postanowiłem wymienić świece na NGK V-line 34 platynowe. Po zmianie (stare były DENSO) jak ręką odjął, auto jak nowe, wszystkie problemy znikły. Udałem się na przejażdzkę i po około 500m coś jakby strzeliło w dolot tak mi sie wydaje, ale auto idzie jakby na trzy cylindy, nie spala paliwa (czuć) i w dodatku nie ma mocy. Włożyłem stare świece ale zadnej poprawy, ściągałem kable po kolei z cewki i na każdym znacząca różnica po zdjęciu. Jakieś sugestie co mogło się stać? Dodam jeszcze że świece denso są jakby krótsze, tzn gwint ma taką samą długość ale elektoda z kopułką jest delikatnie wysunięta w NGK co czyny je sumarum ciut dłuższe.
-
-
izzixd, jak wymieniłeś świece,to zobacz jaka jest odległość pomiędzy elektrodą środkową, a elektrodą masy. Miałem też podobny problem, wymieniłem świece, przewody i kopułkę.. Nie spalał całej dawki, podjechałem do gazownika, ustawił odległość pomiędzy elektrodą środkową,a masy na ciasne 0,7 - używając szczelinomierza i śmiga aż miło
Może sprawdzić, czy kable nie mają przebicia. Odpal samochód i pryskaj wodą na każdy kabel, zobaczysz prąd, który będzie szedł w stronę czegoś metalowego, (zapewne silnika) i chwilową nierówną pracę silnika, jak kable będą miały przebicie. NIE PRYSKAJ na cewkę !
Komentarz
-
Komentarz